Nieuws TivoliVredenburg Fonds

Nieuwe directeur aan het woord: Jeroen Bartelse

By 14 november 2018 No Comments

Hoe bevallen je eerste maanden als directeur van TivoliVredenburg?

Heel goed. Een warme ontvangst hier in huis. Deze eerste maanden doe ik een hoop indrukken en ervaringen op. Dat geeft energie. In dit werk komen zoveel dingen samen die ik belangrijk vind: muziek en cultuur, maatschappelijk ondernemen, elke dag publiek en programma. Mooie eerste maanden dus.

Welke mooie concerten heb je gezien afgelopen periode?

Afgelopen weekend was het Le Guess Who festival. Een muzikale ontdekkingsreis van vier dagen door alle denkbare muziekstijlen en genres uit alle hoeken van de wereld. Ik werd volkomen ingepakt door de Brits-Ghanese hiphop van Kojay Radical.

Mijn tip? TivoliVredenburg weet sinds enkele jaren met ‘Pieces of Tomorrow’ een nieuw en jong publiek te winnen voor klassieke muziek. Op zaterdag 17 november komt daar voor het eerst een festivalversie van. Het is genieten als publiek dat is opgegroeid met pop en hiphop, wordt geraakt door een symfonie, cantate of requiem.

Heb je al contact gehad met donateurs en vriendenkringen van het TivoliVredenburg Fonds?

Ja, een paar keer meegegeten en twee fondsconcerten meegemaakt. Mooie gesprekken gehad over de magie van muziek en de mogelijkheden van ons podium. Donateurs en vrienden zijn zo belangrijk voor ons. Niet alleen kunnen we met hun bijdragen mooie programma’s maken, zij zijn ook onze grootste ambassadeurs in stad en land.

Kijk je anders tegen TivoliVredenburg aan dan je voorganger, Frans Vreeke?

We vinden elkaar gelijk in onze liefde voor muziek en in het idee van TivoliVredenburg als een open podium voor iedereen, elke dag, een leven lang. Wat wel echt verschilt is de tijd waarin we werken. Frans was directeur in een tijd van fuseren en pionieren, van de enorme schaalsprong met alle kinderziektes van dien. Het is ongelooflijk knap wat er afgelopen jaren voor elkaar is gebokst. TivoliVredenburg komt nu in een andere levensfase. We kunnen ons meer richten op de dingen die we belangrijk vinden, zoals diversiteit, duurzaamheid, een onderscheidende programmering, educatie, cross-overs naar andere cultuuruitingen. Ook het op orde brengen en houden van ons gebouw en faciliteiten is belangrijk.