Nieuws TivoliVredenburg Fonds

Schoolconcerten mede dankzij uw steun

By 14 november 2018 No Comments

Connect is het participatie- en educatieprogramma van TivoliVredenburg. Connect verbindt TivoliVredenburg met de stad, de regio en nieuwe publieksgroepen. Dat doen we met een uitgebreid educatieprogramma met schoolprojecten, evenementen waarbij het publiek een actieve rol krijgt en aanvullende activiteiten rondom de reguliere concerten. Als donateur van het TivoliVredenburg Fonds, maakt u dit programma mede-mogelijk!

Onderdeel van het programma Connect zijn de schoolconcerten. Hierbij komen kinderen van verschillende basisscholen naar TivoliVredenburg voor een interactief concert. Voorafgaand aan het concert volgen de kinderen een lespakket, dat door TivoliVredenburg geleverd wordt. Hierdoor kunnen kinderen tijdens het concert zelf in volle borst mee zingen.

Op vrijdag 12 oktober vond het schoolconcert ‘Help, een olifant!’ plaats. Voor aanvang van het concert stroomde plein 6 vol kinderen van groep 4-5 van verschillende scholen. Er werd eerst nog even enthousiast gedanst, gerend en gespeeld op het plein. Daarna begaven de groepen zich naar Cloud Nine voor het concert.

De zangeressen van Wishful Singing toverden de concertzaal om in een bos vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ze zongen daarbij de mooiste en leukste muziek van over de hele wereld. De kinderen, maar ook docenten, zongen uit volle borst mee. Ook werden er allerlei ritmes gemaakt door te klappen, te stampen en te klikken.

De zangeressen namen de kinderen mee op reis door de wereld. Op de savanne werd er gezongen over ‘drie giraffen met een basgitaar’ en in Rusland zongen de kinderen ‘Ni – ma na -ja    ni – ma pa -pa – ro –sjka. De reis vervolgde zich naar Japan, waar de kinderen met drie Japanse woorden een liedje leerden zingen. Als afsluiting werd er luidkeels in canon gezongen over ‘vrolijke vrienden’.