Nieuws TivoliVredenburg Fonds

Huiskamerconcert 2019

In april organiseerde het TivoliVredenburg Fonds een bijzondere fondsenwervende bijeenkomst. Dit zogenaamde huiskamerconcert vond plaats in een van de mooiste huiskamers van onze stad. Gastheer Hans Vroom opende de middag met een woord van welkom en een petite histoire over de oude Openbare Leeszaal aan de Voetiusstraat.

Vervolgens nam onze programmeur klassiek Peter Tra het woord, waarbij hij de jonge Russische celliste Maya Fridman introduceerde. Ze zette een buitengewone uitvoering neer, waarbij ze onder andere stukken van Mohammed Fairouz en Maurizio Bignone ten gehore bracht in combinatie met haar zuivere sopraanstem en vlugge doch subtiele vingerwerk. Tijdens de finale van het Dutch Classical Talent 2019 kunt u Fridman (nog eens) beluisteren! Daarna vervolgden we het programma met Lisa Jacobs en the String Soloists. Jacobs, van oorsprong een Utrechtse, was verheugd in haar stad te mogen optreden en schitterde: van de melancholische klanken van Paganini’s Cantabile tot een stap in de tijd naar de swingende tango van Piazzolla.                    

Afsluitend sprak onze zakelijk directeur Suzanne van Dommelen. Zij overhandigde de bloemen aan de musici en dankte de heer Vroom voor zijn gastvrijheid. Ook dankte zij onze partner Vineyard die de catering belangeloos verzorgde. Tot slot dankte zij de 75 gasten, want door hun (toegezegde) financiële steun kan TivoliVredenburg muziek en cultuur toegankelijk houden voor iedereen! Onder het genot van een drankje en een hapje begaven vele gasten zich naar het balkon om nog extra van het zonnetje te genieten. Het bleef nog lang gezellig en bij het afscheid ontvingen de gasten een TivoliVredenburg-goodiebag. Het huiskamerconcert bleek een succes. Inmiddels hebben meerdere introducés hun schenkingsformulieren ingevuld en opgestuurd. Daarmee groeit het Fonds en kunnen we TivoliVredenburg nog beter steunen!