Doneren

TivoliVredenburg is een algemeen nut beogende instelling. Culturele ANBI’s betalen daarom geen schenkbelasting over uw gift of erfbelasting over ontvangen erfenissen. Donateurs van TivoliVredenburg hebben een extra belastingvoordeel omdat er een giftenatrek geldt. TivoliVredenburg realiseert deze ambities via muziekeducatie voor alle leeftijdsgroepen, talentontwikkeling van jonge musici en innovatie in topprogrammering. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een bijdrage leveren aan de ambities van TivoliVredenburg. De Stichting TivoliVredenburg heeft een Culturele ANBI-status.

Door de onderstaande formulieren in te vullen steunt u TivoliVredenburg. Op de betalingsvolmacht kunt u aangeven met welk bedrag per jaar u TivoliVredenburg wilt steunen. U kunt het formulier van de website downloaden en aan ons retourneren per post of gescand per e-mail.

Bij eventuele vragen over de betalingsvolmacht kunt u ons altijd bellen. Ook bent u van harte welkom voor een kopje koffie met een van onze teamleden.

Download de betalingsvolmacht

Fiscale voordelen

Met de Geefwet stimuleert het kabinet particulieren en bedrijven om te schenken aan culturele instellingen en initiatieven. Giften aan het TivoliVredenburg Fonds mag u voor de berekening van uw aftrekpost verhogen met 25%. Deze verhoging mag u toepassen over een giftbedrag van maximaal € 5.000,-.Voor de verhoging geldt een maximum van € 1.250,-. Boven de € 5.000,- blijft uw gift nog wel aftrekbaar, maar de verhoging van 25% geldt niet voor het bedrag boven de € 5.000,-.

Voorbeeld: stel, als Associé schenkt u € 1.000,- per jaar. Dit bedrag mag u verhogen tot 125% (de multiplier), zodat uw aftrekpost € 1.250,- bedraagt. Bij het toptarief van 52% krijgt u van elke € 1.000,- dus in totaal € 650,- van de fiscus terug. Een gift van € 1.000,- kost u € 350,-. Bij een meerjarige schenking gedurende vijf jaar is de schenking volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Voor meer informatie over de geefmogelijkheden kunt u contact opnemen met Michiel Huisinga.