.

Educatie

Steun onze scholenprojecten
Scholieren betoveren met de magie van live muziek.

Wij willen alle scholieren en leerlingen uit Utrecht en omgeving betoveren met de magie van livemuziek. Iedereen die naar school gaat, of het nu om basis- of voortgezet onderwijs gaat, kan met zijn of haar klas bij ons terecht. Met de kleuters in kleine groepjes luisteren of met groep 8 groots en meeslepend meedoen. Voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs (onderbouw en bovenbouw VMBO, HAVO en VWO) gaan we een stapje verder en organiseren we uitdagende muziekprojecten. Van een kijkje achter de schermen tot zelf componeren van muziek, van een praktijkles muziekgeschiedenis tot een optreden op het podium met je klasgenoten: u maakt het met uw bijdrage mogelijk dat de liefde voor muziek wordt doorgegeven aan volgende generaties.

Participatie

Laat ons drempels wegnemen
Voor lang niet alle liefhebbers is een concert vanzelfsprekend.

Voor niet alle muziekliefhebbers is een concertbezoek vanzelfsprekend. Omdat het te duur is. Omdat vervoer lastig is. Omdat het niet zo leuk is om alleen te gaan. Voor deze drempels proberen wij oplossingen te bedenken en daar hebben we uw steun voor nodig. Bijvoorbeeld voor ‘Uit en Thuis’, onze service waarbij we minder mobiele liefhebbers van klassiek ophalen én thuisbrengen met een bus. Of bijvoorbeeld door een extra kaartje te schenken aan mensen die daar het geld niet voor hebben. Ook de organisatie van concerten met en voor vluchtelingen maakt u mogelijk door een bijdrage aan die doel.

Renovatie Grote Zaal

Steun de renovatie van de foyers rond de Grote Zaal
Wij zijn trots op de Grote Zaal en willen de grandeur van haar foyers terugbrengen.

De Grote Zaal van Herman Hertzberger bestaat veertig jaar. We zijn nog altijd trots dat deze prachtige zaal behouden is gebleven, maar de foyers eromheen hebben aan uitstraling ingeboet. Onze ambitie is om de foyers te renoveren zodat het gebied rond de Grote Zaal weer een plek wordt die onze filosofie uitstraalt: open voor iedereen, een podium voor alle genres en een iconische ontmoetingsplek. Vanzelfsprekend is architect Herman Hertzberger nauw bij dit proces betrokken. Uw bijdrage brengt de renovatie weer een stap dichterbij.

Jong Talent

Steun jong talent
Talentvolle musici hebben veel speelbeurten nodig…

Bij de start van een carrière in de muziek is het belangrijk om veel podiumervaring op te doen. Daarom hebben wij een traject voor jong talent ontwikkeld, gericht op de ontwikkeling van jonge professionele musici in alle genres en stijlen. Er is aandacht voor de artistieke ontwikkeling, we bieden hen podiumervaring, en we geven zakelijke en promotionele begeleiding. Voor elk talent in ons programma – of het nu om een muzikant, een band of ensemble gaat- zoeken wij donateurs en sponsoren om de ondersteuning te bekostigen. Met uw bijdrage geven wij hen een kans om door te breken.

Internationale Toporkesten

Haal de keur van de klassieke muziek naar Utrecht
Van toporkesten genieten in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg gaat in alle muziekgenres voor een topprogrammering met internationale allure. Met onze programmering doen wij niet onder voor gerenommeerde zalen elders in de wereld. Door uw steun kunnen wij internationale toporkesten naar TivoliVredenburg halen. Met dirigenten en solisten die tot de verbeelding spelen. Zo hebben wij afgelopen jaar orkesten uit Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Duisland en de Verenigde Staten kunnen presenteren. Help ons deze bijzondere concerten mogelijk te maken.