Educatie & Participatie

Het educatie- en participatieprogramma Connect trekt nieuw publiek naar TivoliVredenburg en zoekt naar vernieuwing in de programmering en de concertpraktijk. Dat doen we met educatieve projecten, evenementen waarbij het publiek een actieve rol krijgt en aanvullende activiteiten rondom de reguliere concerten. Ook experimenteren we met andere manieren om concerten te presenteren, afhankelijk van de smaak en de voorkeur van een nieuw publiek. We beginnen al jong: we hebben muziek voor kinderen van alle leeftijden. Iedereen die naar school gaat, kan met zijn of haar klas bij ons schoolconcerten en -projecten meemaken en beleven. Van intiem en kleinschalig luisteren in Hertz tot groots en meeslepend meezingen in de Grote Zaal. Van ademloos luisteren naar zelf componeren. Van gesprekjes met talentvolle leeftijdgenoten tot heuse optredens in avondconcerten. Bekijk het compleet overzicht van alle Connect projecten op onze website.
educatie-2-lores

Pieces of Tomorrow

Een programma waarmee we een jong publiek enthousiast krijgen voor klassieke muziek is de succesvolle concertformule ‘Pieces of Tomorrow’. Op de donderdagavond steken we klassiek in een nieuw jasje. We hebben het orkest met 80 muzikanten gevraagd om, na de repetitie, het werk dat vrijdag – de Pieces of Tomorrow – in een iets aangepaste vorm te spelen. Het concert duurt ongeveer een uur, de sfeer is los en zowel de aankleding als visuals zijn toegesneden op een poppubliek. DJ St. Paul, de vaste DJ van onze dansavond Pop-o-Matic is de host van de avond. We bereiken hiermee veel nieuw publiek. De eerste serie trok gemiddeld zo’n 900 bezoekers per avond, waarvan de helft nog nooit eerder naar een klassiek concert was geweest! Wilt u meer lezen over het nieuwe seizoen van Pieces of Tomorrow en de mogelijkheden, bekijk dan de website.
pieces-of-tomorrow-juri-hiensch-1

Jong Talent Programma

Bij de start van een carrière in de muziek is het belangrijk om veel podiumervaring op te doen. Daarom hebben wij een traject voor jong talent ontwikkeld, gericht op de ontwikkeling van jonge professionele musici. De eerste fase betreft de gratis lunchpauzeconcerten die wekelijks op vrijdag worden georganiseerd. Studenten van de grote conservatoria krijgen de kans zich voor publiek te presenteren.

Daarnaast organiseren we, samen met NPO Radio4, de serie Dutch Classical Talent gericht op de top van de net afgestudeerde klassieke musici. Uitmuntende jong professionals nemen wij op binnen onze reguliere concertprogrammering. Wilt u hier meer over lezen en horen, dan kan dat op de site van Dutch Classical Talent.

jongtalent-lores

Internationale Toporkesten

TivoliVredenburg gaat in alle muziekgenres voor een topprogrammering met internationale allure. Met onze programmering doen wij niet onder voor het Lincoln Centre in New York, Southbank Centre in Londen, Het Koninklijk Concertgebouw, Philharmonie de Paris of gerenommeerde festivals zoals het Holland Festival en Salzburger Festspiele. Orkesten uit wereldsteden zoals Boedapest, Londen, Parijs, Moskou en Rotterdam zijn hofleverancier voor onze meest internationale serie.

Deze Internationale Toporkesten maken dat TivoliVredenburg nationaal en internationaal tot de verbeelding spreekt. Met dirigenten en solisten die een speciale band hebben met Utrecht: Valery Gergjev en Janine Jansen, die hier regelmatig hebben opgetreden. Met uw donatie of sponsoring kunnen wij deze Internationale Toporkesten naar Utrecht halen. Wilt u alvast de agenda van deze serie bekijken, klik dan hier.

toporkesten-lores